Thaimaa

Thaimaa lomakohde: Tutustu unelmiesi lomakohteeseenūüĆī‚ėÄÔłŹ

Tämä sivu sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Thaimaa on monipuolinen lomakohde, joka tarjoaa matkailijalle upeita rantoja, kiehtovaa kulttuuria ja herkullista ruokaa. Suunnitellessasi seuraavaa matkaasi, harkitse Thaimaata lomakohteeksi. Tässä blogipostauksessa jaan omat vinkkini Thaimaan lomalle.

Thaimaasta löydät halutessasi syrjäisempiäkin rantoja, joilla saat viettää aikaa lähes yksin.

Thaimaa lomakohteena: Kaikille jotakin

Thaimaa on tunnettu upeista hiekkarannoistaan, kirkasvetisistä rannoista ja omalaatuisesta ruokakulttuuristaan. Pad Thai ja erilaiset curryt hellivät matkailijoiden makunystyröitä Thaimaan matkoilla. Suosituimpia lomakohteita suomalaisten keskuudessa ovat Phuket, Krabi Koh Samui ja Khao Lak. Suomalaisten rakastama Thaimaan pääkaupunki Bangkok tarjoaa upeat puitteet kaupunkilomalle rantaloman ohessa. Rauhaa ja vuoristomaisemia hakevat turistit päätyvät Chiang Maihin Pohjois-Thaimaan, joka toimii porttina ympäröiviin kaupungkeihin ja kyliin.

Bangkokin China Town on nähtävä kaupungissa vieraillessa.
Bangkokin ruuhkat yllättävät monet matkailijat. Liikkuminen Bangkokissa on kuitenkin helppoa.
Bangkokin pilvenpiirtäjät maalautuvat kaupungin horisontissa.

Thaimaa lomakohteena: Saaret ja rantakohteet

Auringonlaskut Thaimaan rannoilta ovat maagisia.

Thaimaan kuvankauniit saaret lumoavat vuosittain kasoittain uusia suomalaisia. Thaimaasta löytyy useita saaria, joten kaikille löytyy oma suosikkisaari. Suosituimpia saaria matkailijoiden keskuudessa ovat Phuket, Koh Phi Phi, Koh Samui, Koh Phangan, Koh Tao, Koh Lanta ja Koh Chang. Saarilla merivesi on kristallinkirkasta ja elämä on rentoa. Omat suosikkini Thaimaan saarista ovat Koh Tao ja Koh Lanta. Koh Tao on juuri sopivan kokoinen saari. Se on reppureissareiden ja sukeltajien suosiossa. Koh Lanta on rauhallinen saari, jolla lomailija löytää etsimäänsä rauhallisuutta.

Saarilta löytyy paljon rantaravintoloita niitä rakastaville matkailijoille.
Upeat auringonlaskut Thaimaan saarilta lumoavat päivittäin matkailijan.
Koh Lantan rannat huokuvat etäisyyttä muusta maailmasta.

Thaimaa lomakohteena: Pohjois-Thaimaa

Pohjois-Thaimaassa vuoret antavat kontrastia maisemille. Pohjois-Thaimaan portti Chiang Mai on varsinkin diginomadien suosiossa oleva kaupunki. Chiang Maista on helppo matkustaa ympäröiviin kaupunkeihin, kuten Chiang Raihin. Myös reppureissareiden suosiossa oleva Pai on tavoitettavissa Chiang Main kautta.

Chiang Mai tarjoaa matkaajalle autenttisen kokemuksen Pohjois-Thaimaan elämästä. Kaupungista löytyy myös trendikkäitä kahviloita ja ravintoloita niitä etsiville. Chiang Mai on helposti lähestyttävä kaupunki ja sen tutkiminen on helppoa. Paikalliset ihmiset ovat mukavia ja neuvovat turisteja mielellään. Kaupungissa on lisäksi useita temppeleitä, jotka lumoavat matkailijan kauneudellaan ja historiallaan.

Sticky waterfalls -vesiputoukset ovat ehdoton suosikkini Pohjois-Thaimaassa.

Chiang Maista voi tehdä retkiä esimerkiksi Sticky Waterfalls -vesiputoukselle tai paikallisiin temppeleihin. Moni matkailija vierailee lomamatkallaan Pohjois-Thaimaan Chiang Maissa saarien lisäksi. Thaimaa onkin täydellinen lomakohde monipuolisuutensa ansiosta.

Kiehtova kulttuuri ja historia

Thaimaan rikas kulttuuri ja historia tekevät maasta mielenkiintoisen matkakohteen. Thaimaan ainutlaatuinen kulttuuri on saanut vaikutteita monista suuntauksista. Erilaiset vaiheet Thaimaan historiassa heijastuvat ruoasta taiteeseen.

Thaimaa tunnetaan hymyilevästä väestöstä ja vieraanvaraisista ihmisistä. Buddhalaisuus on maan pääuskonto, ja temppelit, kuten Bangkokin kuuluisa Wat Arun, kohoavat maisemassa kullattuina muistutuksina maan hengellisestä perinnöstä. Voit kokea lomallasi uskonnollisen seremonian tai osallistua meditaatioon. Meditointi tarjoaa rauhaa matkaajalle hektisessä maailmassa.

Thaimaan perinteiset tanssi- ja musiikkiesitykset ovat kuin aikamatka menneisyyteen. Aistilliset liikkeet ja perinteiset soittimet tarjoavat ikkunan maan historialliseen rikkauteen. Kansanmusiikki ja tanssi juontavat juurensa vuosisatojen taakse, kertoen tarinoita Thaimaan kiehtovasta menneisyydestä.

Koh Phi Philtä löydät kuvankauniita rantoja.
Krabilla pitkähäntäveneet kuljettavat lomailijan rannoille ja saarille.

Yksin Thaimaahan?

Thaimaa on reppureissaajan paratiisi. Thaimaassa löydät yksin matkustavana takuulla seuraa muista soolomatkaajista. Erityisesti hostellit ovat hyvä paikka tutustua muihin matkaajiin ja saada heistä matkaseuraa. Lähdin itse ensimmäiselle Thaimaan reppureissulleni yksin ja tutustuin matkan aikana mitä ihanimpiin ihmisiin ympäri maailman.

Pohjois-Thaimaa tarjoaa upeita aktiviteetteja seikkailunhaluiselle matkaajalle.

Thaimaassa liikkuminen

Thaimaassa liikkuminen on helppoa niin maata pitkin kuin lentojen avulla. Monet Thaimaassa matkaavat turistit kulkevat kaupunkien ja saarien välillä yöjunilla. Yöjunat ovat edullinen vaihtoehto matkustaa ja niissä säästää samalla yhden yön yöpymisen. Lisäksi bussiyhteydet ovat hyviä ja linja autot ovat pitkillä matkoilla hyviä. Musitathan pukeutua juniin ja busseihin lämpimästi, sillä Thaimaassa ilmastointia pidetään todella kovalla.

Thaimaassa junalla liikkuminen on helppoa ja edullista. Bangkokista on helppo kulkea yöjunalla niin etelään saarille, kuin Pohjois-Thaimaan kaupunkeihin.

5 vinkkiä Thaimaan matkalle

  • Suunnittele matkasi etuk√§teen ja tutustu Thaimaan eri alueisiinūüĆŹ
  • Kunnioita paikallista kulttuuria ja tapojaūüôŹ
  • Kokeile rohkeasti erilaisia thaimaalaisia ruokia ja yll√§t√§ itsesi uusilla mauillaūüćú
  • Muista ottaa mukaasi aurinkorasvaa ja hyttyskarkoteūüĆě
  • Tutustu paikallisiin markkinoihin ja tee ainutlaatuisia l√∂yt√∂j√§!ūüõć

Lomakohteena Thaimaa tarjoaa unohtumattoman seikkailun jokaiselle lomailijalle. Ihanaa Thaimaan reissua!‚úąÔłŹ

by Santeri Elmeri <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *