Matkablogit

Yksin matkustaminen – Miten uskaltaa lähteä matkalle yksin?✈️

Yksin matkustaminen saattaa tuntua monelle meistä kaukaiselta tai pelottavalta ajatukselta. Se saattaa herättää pelkoa ja epävarmuutta myös matkailijan lähipiirissä. Yksin matkustaminen avaa kuitenkin ovia unohtumattomiin seikkailuihin ympäröivään maailmaan kuin matkailijaan itseensä. Soolomatkaillessa mukaan tarttuu lisäksi ainutlaatuisia ystävyyssuhteita ympäri maailmaa.

Kynnys lähteä matkalle yksin

Monelle kynnyskysymykseksi yksin matkustaessa nousee ensimmäisenä turvallisuus. Hyvällä valmistautumisella, matkavakuutuksella ja maalaisjärjellä pääsee kuitenkin jo pitkälle. Mielessä saattaa pyöriä lisäksi kysymyksiä vieraasta maasta ja sen kulttuurista. Pelko tuntemattomasta saattaakin huomaamatta luoda esteitä uusien seikkailujen ja kokemusten eteen.

Toisena esteenä soolomatkalle lähtemisessä saattaa olla kirjaimellisesti yksin matkustaminen. Kaikki meistä eivät ole tottuneet olemaan yksin. Matkailu itsekseen maailmalla auttaa tähän. Mikä olisikaan parempi tapa tutustua itseensä kuin soolomatkalle lähteminen. Lisäksi yksin matkustaessa tapaa helposti ihmisiä, joista voi saada matkaseuraa pidemmäksikin aikaa.

Matkakohteen ei ensimmäisellä kerralla tarvitse olla eksoottinen paratiisisaari tai sykkivä suurkaupunki. Ensimmäinen soolomatka voikin suuntautua esimerkiksi naapurimaihin Tukholmaan tai Tallinnaan. Myös Suomessa voi kokeilla miltä yksin matkustaminen tuntuu lähtemällä yöksi toiseen kaupunkiin.

Soolomatkalle lähteminen on aina rohkea päätös. Monille ensimmäinen matka yksin on yksi ikimuistoisimmista reissukokemuksista loppuelämän. Matkoista yksin voikin muodostua elämää suurempia seikkailuja.

Ensimmäinen matkani yksin Lontooseen

Lähdin ensimmäiselle soolomatkalleni helmikuussa vuonna 2022. Olin bongannut edulliset lennot Lontooseen, mutta kukaan ystävistäni ei päässyt lähtemään mukaan. Lopulta päätin heittäytyä pois mukavuusalueeltani ja lähteä reissuun yksin.

Lentokentälle päästyäni mietin mitä olen tekemässä. Ajatus toiseen maahan lähtemiseen yksin konkretisoitui vasta kentällä. Lentokoneen noustessa ilmaan koin tehneeni elämäni suurimman virheen, mutta pian lennon edetessä ajatukseni muuttuivat positiivisemmiksi. Laskeuduttuani Lontooseen koin vapauden tunteen sydämessäni – olin uskaltanut tehdä jotain, mitä en olisi koskaan ajatellut tekeväni.

yksin matkustaminen
Big Ben
yksin matkustaminen
London City
yksin matkustaminen
Ensimmäinen matka yksin helmikuisessa Lontoossa.

Lontoo oli minulle entuudestaan tuttu kaupunki, sillä olin ollut siellä edellisenä syksynä. Tutustuin matkalla kaupunkiin junassa muutamaan suomalaiseen matkaajaan, joiden kanssa lopulta vietin aikaa matkallani Lontoossa. Yksin matkatessa parasta on muihin matkaajiin tutustumisen helppous. Matkatessa yksin tutustuu väkisin uusiin ihmisiin.

Lontoo oli minulle ensimmäiseksi soolomatkakseni täydellinen kaupunki. Lontoo sykkii elämää ja siellä on todella paljon nähtävää. Lontoon vilinässä yksin matkaaminen unohtuu. Jokaisella kadunkulmalla näkee jotain mielenkiintoista punaisten kaksikerrosbussien suhatessa ohi. Yövyin matkallani hostellissa, jossa ihana henkilökunta antoi vinkkejä päivilleni Lontoossa.

Matkalla eksyin muutaman kerran ja hyppäsin vääriin metroihin, mutta lopulta palasin takaisin Helsinki-Vantaalle ehjin nahoin, mutta astetta rohkeampana ihmisenä. Matka Lontooseen sai minut kiinnostumaan matkailusta yhä enemmän. Ilman tätä matkaa Lontooseen, en olisi koskaan todennäköisesti lähtenyt matkaoppaaksi Kreikkaan. Tämän vuoksi matka jätti minuun jäljen, jonka vuoksi olen yhä intohimoinen maailmanmatkaaja.

Uudet kohteet ja kulttuurit

Matkustaessani yksin saan suunnitella matkakohteeni ja aikatauluni täysin itse. Pääsen maistelemaan paikallisia herkkuja juuri niihin paikkoihin, joihin haluan. Pystyn myös tutustumaan uusiin ihmisiin helpommin, kun vierelläni ei ollut tuttua reissukaveria. Yksin matkatessa esimerkiksi hostelleissa, retkillä ja kahviloissa voi tutustua helposti muihin matkaajiin. Näiden matkaajien kanssa reissu saattaa jatkua jonkin aikaa yhdessä. Näin yksin matkaan lähtiessä kohteessa et välttämättä matkaakaan yksin.

Yksin matkatessa hyvä tapa tutustua kohteeseen on käydä museoissa.
Muihin matkaajiin on helppo tutustua esimerkiksi ravintoloissa.
Lontoon luonnonhistorian museo.

Itsetutkiskelua ja kasvua matkan varrella

Yksin matkustaessa on paljon aikaa itselle. Pysähtyessäni upeiden maisemien äärelle tai istuessani paikallisessa kahvilassa saan tilaisuuden pohtia omia ajatuksiani ja tavoitteitani. Matka yksin tarjoaa paitsi unohtumattomia seikkailuja myös mahdollisuuden itsetutkiskeluun ja henkilökohtaiseen kasvuun.

Vinkit ensimmäiselle matkalle yksin

Vaikka yksin matkustaminen onkin upea seikkailu, siihen liittyy usein joitakin haasteita. Haasteita saattaa tulla pienistä asioista, kuten varausten peruuntumisesta, säästä tai sairastumisesta. Jaan vinkkejä ensimmäiselle soolomatkalle lähtemisestä blogipostauksessani. Postauksessa kerron myös mahdollisista virheistä, joita ensimmäiselle matkalle yksin lähtevä matkaaja saattaa tehdä.

Matkustatko sinä yksin? Jaa kokemuksesi yksin matkustamista kommenteissa! ✈️🌍

Haluatko lähettää kukkia läheisellesi kotimaahan toiselta puolelta maailmaa. Slowflowergarden -sivuston kautta voit lähettää kukkia ympäri Suomen läheisillesi.

by Santeri Elmeri <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *