Matkablogit

Miten löytää matkaseuraa matkalle?

Matkustaminen yksin voi olla jännittävää ja antoisaa, mutta toisinaan matkalle on mukavaa saada reissukaveri. Reissukaverin saaminen saattaa tuntua vaikeilta, mutta näillä vinkeillä voit löytää matkoillesi matkaseuraa. Matkailu yhdistää monia ihmisiä, vaikka muuta yhteistä ei aluksi olisikaan.

Matkaseuraa voi löytää monella tavalla

Matkaseuraa etsiessä kannattaa ennen kaikkea olla avoin uusille kokemuksille ja kohtaamisille. Reissukaverin voi löytää nykyään helpoiten internetin tai tapahtumien kautta.

1. Liity matkailijoiden some-ryhmiin

Käytä hyväksesi matkailijoiden some-ryhmiä. Erityisesti Facebookissa on monia ryhmiä, joissa matkailijat vaihtavat kokemuksiaan ja etsivät matkaseuraa. Facebookin ryhmät ovat hyviä myös kontaktien luomiseen muiden matkaajien kanssa. Vaikka tietystä tyypistä ei tällä kertaa löytyisi matkaseuraa, saatatte tavata maailmalla vielä myöhemmin. Ryhmissä on helppoa kysyä, onko muita ryhmäläisiä menossa kohteeseen samaan aikaan. Tälläisiä ryhmiä on Facebookissa monia, joista yksi on Matkaseuraa mailmalle -ryhmä.

2. Järjestetyt matkat

Järjestettyjä matkoja on nykyään saatavilla todella laajasti. Vaikka lähtisit järjestetylle matkalle yksin, saat taatusti muista matkalla olevista matkaajista kavereita. Järjestettyjä matkoja järjestää esimerkiksi G Adventures. G-adventures tarjoaa ryhmämatkoja yksinmatkustaville aina Japanista Afrikan telttailusafareihin. Myös suomalaiset matkatoimistot kuten KiLROY järjestää pienryhmäseikkailuja yksin yksin matkustaville. KiLROY:n kautta pääset pienryhmäseikkailuille Aasiaan, Afrikkaan, Eurooppaan ja Väli-Amerikkaan.

3. Oma sosiaalinen media

Matkaseuraa voi hakea myös omista sosiaalisen median kanavista. Voit kysy esimerkiksi Instagramissa tai Facebookissa kavereiltasi, olisiko jonkun mahdollista lähteä mukaan reissuun tiettynä ajankohtana. Usein matkaseuraa kaipaa moni muukin samaan aikaan.

Mitä jos lähtisit matkaan yksin?

Maailmalle voi lähteä myös yksin. Yksin matkustaminen saattaa vaikuttaa pelottavalta ajatukselta, mutta todellisuudessa se avaa uusia ovia elämään. Soolomatkailusta voit lukea lisää Miten uskaltaa lähteä matkalle yksin -blogipostauksestani. Seuraavilla vinkeillä löydät kavereita kohteessa yksin matkatessa!

4. Hostellit

Jos haluat lähteä matkaan yksin, ovat hostellit täydellisiä paikkoja tutustua muihin matkaajiin. Hostelleissa matkaajat ovat pääsääntöisesti kiinnostuneita tutustumaan muihin matkaajiin. Hostelleissa tapaatkin samanhenkisiä ihmisä, joita kaikkia yhdistää intohimo matkailuun. Tutustu siis rohkeasti muihin ihmisiin hostellissasi. Muista matkaajista saat helposti seuraa nähtävyyksille ja retkille. Joidenkin kanssa matka voi jatkua pidemmänkin aikaa.

Hostellien yleiset tilat ovat hyviä muihin matkailijoihin tutustumiseen. Yleensä hostellin yleisissä tiloissa aikaa viettävät ihmiset ovat avoimia uusille tuttavuuksille. Hyviä puheenaiheita ovat esimerkiksi matkan suunnitelma, kokemukset ja kesto. Näillä kysymyksillä keskustelu etenee varmasti pidemmälle, jolloin voitte jakaa kokemuksianne matkailusta yleisesti. Ole siis rohkea, äläkä epäröi tutustua muihin soolomatkailijoihin!

Matkustaessani yksin varaan hostellini yleensä Hostelworld -sivuston tai sovelluksen kautta. Hostelworld on ehdoton suosikkini, sillä sovelluksen kautta hostellissa majoittuvat matkaajat voivat keskustella keskenään. Sovelluksessa on chat aina myös kaikille samassa kaupungissa matkaaville. Keskusteluihin pääsee liittymään jo ennen kohteeseen menemistä, jolloin sieltä voi jo etukäteen löytää matkaseuraa kohteeseen.

5. Osallistu paikallisiin tapahtumiin, retkille ja kursseille

Osallistu paikallisiin tapahtumiin, retkille ja kursseille. Tällaiset aktiviteetit tarjoavat rentoja tilaisuuksia tutustua ihmisiin ilman paineita. Voit liittyä esimerkiksi ilmaisille kaupunkikierroksille tai osallistua paikalliselle kokkauskurssille. Tällaisista paikoista löytyy helposti samankaltaisia ihmisiä, joihin on helppo tutustua. Voit osallistua retkille ja aktiviteetteihin oman kiinnostuksesi perusteella. Näin löydät parhaiten samanhenkistä seuraa muista matkaajista.

6. Ole valmis muuttamaan suunnitelmiasi

Luo joustava suunnitelma. Usein parhaat seikkailut ja ystävyydet syntyvät odottamattomissa tilanteissa niitä vähiten odottaessa. Ole siis avoin uusille kohtaamisille ja spontaaneille päätöksille. Nämä saattavat muuttaa matkasi suuntaa.

Matkaseuran löytäminen voi olla jännittävää, mutta samalla se avaa oven unohtumattomiin kokemuksiin ja elinikäisiin ystävyyssuhteisiin. Onnea matkaan! 🌍✈️

by Santeri Elmeri <3

(1) Kommentti

  1. […] Reissukaverin kanssa matkustaminen on mukavaa, mutta myös yksin matkustamista kannattaa harkita. Matkaseuraa voit löytää omasta lähipiiristäsi tai esimerkiksi Facebookin matkailuryhmien […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *