Thaimaa

Yksin matkustaminen Thaimaahan: Reppureissu Kaakkois-Aasiaan

Khao San Road

Kaupallinen yhteistyö: Scandinavian Outdoor. Tämä sivu sisältää mainoslinkkejä *Scandinavian outdoor -verkkokauppaan, mainoslinkit merkitty *-merkillä.

Matka alkaa

Herään lumiseen pakkasaamuun. On kulunut kuukasi siitä, kun päätin ostaa lennot Kaakkois-Aasiaan ja muuttaa yksiöni tavarat varastoon. Yksin matkustaminen Thaimaahan on nyt edessä ja pitkäaikainen unelmani reppureissusta on käymässä toteen. Kaikki tarvittavat asiat on hoidettu, rokotukset otettu ja rinkka pakattu. Jännittää. Ja paljon. Minulla on ostettuna pelkkä menolippu, ja Bangkokista eteenpäin kaikki on auki. Astun ulos tutusta ovesta ja lähden junalla kohti lentokenttää.

Yksin matkustaminen on minulle tuttua
Olin päätynyt rinkkavalinnassani *65 litraiseen Osprey merkkiseen rinkkaan.

Lentokentällä matka alkaa konkretisoitua. Teen soittolistaa lentokoneeseen ja käyn syömässä lounaan. Tunnelma on odottava ja jännittynyt. Boarding koneeseen alkaa, joka tarkoittaa seikkailun alkamista.

Finnairin lentokone
Reppureissu Thaimaahan alkamassa.

Kohti uusia seikkailuja

Lennon noustua ilmaan alan pohtimaan elämänvalintojani tälle matkalle lähtemisessä. Olen matkustanut yksin aiemmin, mutta näin pitkälle matkalle lähtiessä ensimmäistä kertaa käyn kaikki kauhuskenaariot mielessäni läpi. Pian kaunista auringonlaskua ihaillessani unohdan pelkoni ja uppoudun haaveilemaan tulevista kuukausista.

Yksin matkustaminen thaimaahan
Auringonlaskun ihailua Finnairin lentokoneesta.

Kello on kaksitoista yöllä, kun Finnairin lento laskeutuu Qatariin Dohan kentälle. Vaihtoaikaa on kaksi tuntia ja se riittää hyvin uuden portin löytämiseen. Lopulta kahdelta yöllä Qatar Airwaysin lento nousee ilmaan kohti Bangkokia. Lennolla yritän nukkua, mutta yötä vasten lennettäessä aurinko alkaa nousta pian kirkkaana taivaalle.

yksin matkustaminen thaimaahan on rauhoittavaa
Aamulla lentohenkilökunta tarjoili aamupalan ennen koneen laskeutumista.

Lento Dohasta Bangkokiin tuntuu kestävän ikuisuuden. Saavumme Thaimaahan ja näämme allamme ensin riisipeltoja ja vuoria. Lopulta alla siintää Bangkok korkeine pilvenpiirtäjineen. Lento on kohta ohi. Suvarnabhumin lentokentälle laskeutuessamme kone lähtee kiitoradalle laskeuduttuaan takaisin ilmaan ja kierrämme vielä kierroksen Bangkokin yllä ennen uutta laskeutumisyritystä.

yksin matkustaminen thaimaahan on kohta ohi
Kaupunkimaisemaa Qatarin lentokoneesta.

Ensikosketus Bangkokiin

Lentokentällä alan tutkimaan, miten pääsen Bangkokin keskustaan hotellilleni. Löydän juna-aseman ja hyppään Airpor Rail Link -junaan kohti Bangkokia. Matka ei kestä kauaa ja lopulta kävelen juna-asemalta hotellilleni. Koin pienen kulttuurishokin kävellessäni vilkkaassa suurkaupungissa kostean hiostavassa kuumuudessa rinkka selässä pitkin katuja. Ajattelin, että 2-3 kilometriä juna-asemalta taittuu nopeasti hotellille. Matkaan uppoutui lopulta tuhottoman pitkä aika. Seuraavilla kerroilla tutkin, miten pääsen lentokentälle majapaikkaani jo ennen lentoa 🙂

Airport Rail Link
Hotellille selvitty ensimmäiseksi yöksi.

Kaupungin vilinässä tarvottuani pääsen hotellille ja lähden heti käymään vastapäätä sijaitsevassa 7-eleven marketissa. Nukun muutaman tunnin, kunnes lähden vielä kaupungille tutkimaan elämää sykkivää Bangkokia.

Maisemia hotellin ikkunasta.

Hotellini sijaitsee aivan skytrain aseman vieressä, joka on yksi nopeimmista tavoista liikkua Bangkokissa. Otan junan kohti keskustaa ja käyn muutamassa ostoskeskuksessa. Huonosti nukutun yön jälkeen lentokoneessa päätän palata nukkumaan hotelliini. Yksin matkustaminen Thaimaahan ei ollutkaan niin huono idea, kun lentokoneessa hetken mietin. Thaimaan reppureissu alkaa tästä!

Bangkokin vilinää.

by Santeri Elmeri <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *