Matkailua edullisesti

Detur on matkayhtiö, joka on omistautunut tarjoamaan matkustajilleen unohtumattomia kokemuksia edullisella hinnalla. Yhtiö on erikoistunut lomamatkoihin aurinkokohteisiin ja kulttuuririkkaisiin kaupunkeihin. Detur Finland Oy perustettiin vuonna 1998 ja seuraavina vuosina toimistoja avattii muihin pohjoismaihin.

Matkakohteet

Deturin tunnetuimpia matkakohteita ovat olleet Turkki, Kreikka, Espanja Tunisia ja monet muut lomaparatiisit. Detur on myynyt matkoja Kreikassa esimerkiksi Kreetalle ja Roodokselle. Kreeta ja Rodos ovat välimeren paratiisisaaria vihreiden oliivipuiden katveessa upeine hiekkarantoineen. Turkin valikoima matkakohteissa on ollut laaja. Detur onkin tarjonnut matkoja esimerkiksi Marmarikseen, Alanyaan ja Antalyaan. Turkin kulttuuri on todella kiehtovaa ja aurinko hellii eteläisessä turkissa matkailijaa vuoden ympäri.

Toiminnan loppuminen ja uusi alku

Detur ilmoitti syksyllä 2022 pysäyttävänsä toimintansa. Pian tämän jälkeen Detur perui talven 2023 lomamatkat. Vuonna 2023 Detur ilmoitti jatkavansa toimintaa Suomessa uuden omistajan kautta. Finnair lensi pitkään lentoja myös maakuntakentiltä. Näin matkaajien ei tarvinnut aina matkustaa Helsinki-Vantaan lentokentälle lomalentoa varten.

Yhtiö ei ole myynyt lomamatkoja Aasiaan tai Amerikkaan, kuten muut matkatoimistot Suomessa ovat myyneet. Esimerkiksi Aurinkomatkat myy matkoja Thaimaahan Bangkokiin.