Matkailu

Matkaoppaan työ

Haaveiletko ulkomailla asumisesta ja työskentelemisestä?

Matkaoppaan työ on helppo vaihtoehto ulkomaille kaipaavalle sielulle. Matkaoppaan työssä käytännössä kaikki järjestetään valmiiksi, jolloin työntekijä voi vain muuttaa kohdemaahaan. Kohteessa asuminen kuuluu yleensä työn etuihin, joten asuinkuluja ei normaalisti ole. Näin ollen asunnon löytämisestä ei tarvitse stressata uuteen maahan muuttaessa.

Matkaoppaan työhön liittyy sekä positiivisia että negatiivisia puolia. Työ ei missään nimessä sovi kaikille, sillä se on ajoittain todella intensiivistä ja rankkaa. Työpäivät ovat monipuolisia, eikä samanlaista päivää tule koskaan uudelleen. Matkaoppaan työpäivissä liikkuvia osia on paljon. Tämän vuoksi sinun on hyvä omata paineensietokykyä ja olla valmis nopeisiin muutoksiin.

Matkaoppaan työn hyvät puolet

1. Matkaoppaan työssä pääset muuttamaan kohdemaahan ilmaiseksi

Oppaana asut luonnollisesti kohdemaassa. Kohdemaassa asuessasi pääset tutustumaan maan kulttuuriin ja tutustumaan paikallisiin ihmisiin. Pääset näkemään kohteen lähialueita helposti vapaa-ajallasi ja vapaapäivinä voit tutustua pidemmän matkan päässä oleviin kohteisiin. Matkaoppaan kausi kestää pääsääntöisesti noin puoli vuotta. Tämä johtuu lomakohteiden sesongeista. Näin ollen saat tutustua kohdemaahan rauhassa.

2. Saat paljon uusi ystäviä ympäri maailmaa

Työssäsi tutustut kollegoihisi, jotka saattavat tulla mistä päin maailmaa tahansa. Kohteessa tiimistä tulee helposti pieni perhe. Saat työkavereistasi helposti ikuisia ystäviä. Myöhemmin matkustellessasi tästä on hyötyä, sillä sinulla on reissatessa paikallisoppaita ja ilmaisia yöpaikkoja.

3. Saat paljon etuja työssäsi

Matkaoppaat saavat yhtiöstä riippuen syödä hotelleilla ilmaiseksi. Lisäksi kohteen oppaat saavat monista ravintoloista ja kaupoista alennuksia. Asumiskulut ovat normaalisti täysin ilmaiset. Lisäksi oppaiden käytössä saattaa olla myös auto/skootteri ja polkupyöriä. Lisäksi pääset käymään retkillä ilmaiseksi.

4. Pääset asumaan auringon alla

Usein lomakohteet ovat aurinkokohteita, joten pääset nauttimaan jatkuvasta auringonpaisteesta ja lämmöstä.

5. Opit kieliä

Työskennellessäsi kansainvälisessä yhtiössä opit käyttämään englannin kieltä sujuvasti. Lisäksi saatat oppia kohdemaan kieltä, jos olet halukas sitä oppimaan.

Matkaoppaan työn huonot puolet

1. Työ on vuorotyötä

Oppaan työssä työskentelet kaikkina vuorokauden aikoina. Saatat hakea asiakkaita lentokentältä keskellä yötä ja lähteä hotellivierailuille seuraavana aamuna. Työt saattavat olla ripoteltu pitkin päivää, joten vapaa-aikaa on myös työtehtävien väleissä.

2. Olet kaukana läheisistäsi

Kohdemaassa olet kaukana Suomesta. Kohteesta löydät helposti ystäviä, mutta perhettä ja ystäviä saattaa tulla ikävä viikkojen ja kuukausien vieriessä.

3. Olet pitkiä aikoja pois Suomesta

Työskennellessäsi pitkiä aikoja kohdemaassa jäät paitsi monesta asiasta Suomessa. Varsinkin alussa saatat tunte fomoa läheistesi tekemisistä. Pidemmällä juoksulla jäät myös paitsi tietyistä juhlista ja tapahtumista.

4. Oppaan palkka on pieni

Oppaan palkka ei ole suuri. Kuitenkin asuminen on yleensä ilmaista ja useimmiten kohdemaassa on Suomen hintatasoa edullisempaa. Oppaan kuukausipalkka pyörii 1 000 euron molemmilla puolin riippuen matkayhtiöstä.

<3 Santeri Elmeri

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *